lördag 31 december 2011

2011

Det gångna året har varit ganska lugnt, inga större katastrofer eller omvälvande händelser har inträffat. Men några minnesvärda händelser eller upplevelser finns det förstås.

I augusti hämtade vi hem våra papegojor, Aspen och Lillkråka, som har get oss mycket glädje sedan dess. De är vackra och roliga och jag tröttnar aldrig på att höra dem småprata.


Böcker
När jag skulle välja ut den bästa boken såg jag till min förvåning att jag läst flera riktigt bra böcker i år. Fevre Dream är tyvärr den enda jag kommit mig för att recensera men även Anathem av Neal Stephensom och Retribution Falls av Chris Wooding var riktigt bra om än på väldigt olika sätt. Den sistnämnda skall recenseras snart, jag lovar.

TV
Sambon och jag såg alla säsongerna av Buffy och det var en upplevelse. Vi har även sett Torchwood 1-2 och har precis börjat på Supernatural. Själv har jag sett den första säsongen av nya Doctor Who. På vanlig tv är det nog Downton Abbey som varit mest minnesvärd. Även denna upplevelse delar jag med sambon.

Film
Trassel och Dumma mej är de filmer jag minns bäst. Den sista har jag hunnit se två gånger.

I övrigt är det nog inget särskilt jag minns från året, jag har till exempel undvikit att göra bort mig och inga katastrofer har inträffat. Det har varit ett bra år.

Årets skörd


Det blev de här tv å böcker jag fick av mina önskeböcker. Jag ser verkligen fram emot att läsa The Black Lung Captain och jag har redan börjat så smått med de andra. Jag blev tvungen att läsa om titelnovellen eftersom den var så bra att den fick mig att önska mig boken. Jag har i alla fall lärt mig att jag ska fotografera böckerna innan jag börjar läsa för det var omöjligt att få omslaget att ligga platt.

tisdag 6 december 2011

Läsa om

Att läsa om en favoritbok kan vara som att träffa en gammal vän. Även om det visar sig att man vuxit ifrån varandra och kanske inte har så mycket gemensamt längre har man ändå delade minnen att skratta och gråta åt. Och man behöver bara uppehålla sig vid de betydelsefulla minnena och kan strunta i de tråkiga eller de som helt enkelt förlorat kraften att beröra.

måndag 5 december 2011

Tematrio - Julklappsönskningar

Denna veckan frågar Lyran efter vad vi önskar oss för julklappsböcker och jag skrev faktiskt önskelista så sent som igår. Därför blir det ganska lätt att komma på tre titlar nu.

1. The Black Lung Captain av Chris Wooding,  fortsättning på Retribution Falls som jag läste ut igår. Första boken är helt underbar och jag kommer nog ganska snart vilja läsa fortsättningen.

2. New Amsterdam av Elizabeth Bear. Jag har faktiskt inte läst Bear än men denna har funnits på önskelistan i flera år redan. Skall precis till att börja på en annan så jag kanske hinner ångra mig innan jul.

3. Stories of Your Life and Others av Ted Chiang. För att jag läste en av novellerna och blev oerhört nyfiken på resten.